Welkom bij Lief & Leefkracht. 

Mijn naam is Marieke Zijlmans en ik ben 38 jaar oud. Ik ben de trotse moeder van drie prachtige, slimme, lieve en levenskrachtige kinderen;  Sven (9 jaar), Lina (7 jaar) en Eva (zij is in februari 2019 geboren). Ik ben nog altijd samen (al ruim 20 jaar) met mijn jeugdliefde Stijn en voel me dankbaar en gezegend met mijn fijne gezin en alle familie en vrienden die me heel dierbaar zijn.

Ik kan intens genieten van de natuur en van het ontdekken van nieuwe landen, culturen, muziek, geuren en smaken. Ik ga graag op reis en avontuur. Al die nieuwe ervaringen, gevoelens en belevingen geven mij namelijk de mogelijkheid om mijn eigen grenzen tegen te komen, mijn blik te verruimen en mijn keuzes opnieuw nog bewuster te maken. Ik hou ervan om te vinden en verbinden! Dat verbinden doe ik  graag in geborgenheid thuis; op de bank met een goed boek en chocola, in contact met onze lieve kat Zoefie, in de tuin; liefst in de zon, in een warm bad  en tijdens het pianospelen. Dan kan ik weer even bij mezelf tot rust komen. 

Maar het allerliefste zoek ik toch de verbindingen met mensen die me inspireren, uitdagen en spiegelen! Ik hou van mensen met lef die hun eigen weg bewandelen, weten waar ze voor staan en durven te stralen. Ik geloof dat in elk contact waar het even wringt, in elke situatie die je raakt, een liefdevolle uitdaging voor je klaar ligt voor als je zover bent om die op te pakken en aan te gaan. Voor mij geldt dat mijn kinderen zeker mijn grootste spiegel zijn; van hen leer ik elke dag weer een laagje dieper mezelf te ontdekken. Dit bewust-zijn geeft ruimte en maakt onze band nog liefdevoller. Ik vind het soms moeilijk, maar vooral heel bijzonder en uitdagend om zo te mogen groeien in mijn ontwikkeling als mens en natuurlijk ook als ouder.

.Ik voel me het beste als ik in beweging ben en blijf (fysiek en in gedachten) en als ik uit mijn comfortzone kom en nieuwe dingen uitprobeer. Zelf ga ik graag nieuwe uitdagingen aan en wil ik  mijn hele leven lang blijven doorgroeien. Als ik daarbij ook nog iets voor een ander kan of mag betekenen, dan straal ik en wordt ik super enthousiast.

Ik wil mensen graag  ontmoeten met een open blik, in rust en vanuit oprechte aandacht zodat ze zich weer mogen herinneren wie ze (weer)willen en kunnen zijn. In de begeleiding aan de kinderen probeer ik de balans te leggen tussen aandacht voor voelen, handelen en denken. Ik vind het heerlijk om met kinderen heel speels en vaak met veel plezier op ontdekking te gaan. Samen creëren en innoveren kan op zoveel manieren; door kunstwerken te maken, uitdagend fantasie- of rollenspel aan te gaan, helpende gedachten en uitdagingen te zoeken of in jezelf de rust, veiligheid en ruimte te scheppen voor meer zelfvertrouwen zodat je talenten zichtbaarder kunnen worden.