Wie ben ik?
Dat is een mooie, filosofische vraag waar ik me veel mee bezig heb gehouden maar waar ik zeker nog niet uit ben.
We zijn als mensen immers zoveel meer dan we vaak denken en herinneren. Zoveel meer licht en levenskracht ook. We hebben zoveel talenten die we vanzelfsprekend vinden waardoor we ons er niet meer bewust van zijn. Soms is het daarom handig om eerst te bedenken wat we niet zijn.
We zijn niet onze rollen, labels, emoties en herinneringen of wat anderen van ons verwachten.
Maar wat dan wel.. ik ga een poging wagen:
Mijn naam is Marieke Zijlmans en ik ben 43 jaar oud. Trotse moeder van drie slimme, gevoelige, zelfbewuste en levenskrachtige kinderen.
Ik ben al ruim 25 jaar samen met mijn jeugdliefde; we wandelen en groeien samen door het leven.
Ik heb een warme, zorgzame familie waar ik me ongelooflijk gelukkig mee prijs en dankbaar voor ben.
Natuurlijk ben ik ook de nodige hobbels en uitdagingen tegengekomen (o.a. een burn out en bijna doodervaring). Die moeilijke perioden hebben mij altijd mijn groei- potenties laten (her)ontdekken en een bewustzijnsverruiming geboden.
Bovenal hebben ze mij ook laten beseffen hoe belangrijk dierbare vrienden voor me zijn.
Ik ben ze niet maar meet me de rollen van dochter, moeder, zus, vriendin, vrouw en familie wel met liefde aan.
Ik kan intens genieten van de natuur en van het ontdekken van nieuwe landen, culturen, muziek, geuren en smaken. Ik ga graag op avontuur om mijn zintuigen te verwennen, mijn grenzen te ontdekken en verleggen, mijn blik te verruimen en vooral ook om het merg uit het leven te zuigen!
Ik geniet van vinden en verbinden!
Lange tijd was ik vooral veel aan het zoeken en vinden in de weide wereld om me heen en in uitwisseling met mijn (sociale) omgeving. De laatste jaren ben ik me ook weer dieper en bewuster gaan verbinden met mijn binnenwereld; mijn gevoeligheid, mijn intuïtie, weten en hartkracht. 
Ik ben me ook opnieuw gaan verbinden met de (nieuwe) Aarde. Ik ben me gaan verdiepen in kruidengeneeskunst en geniet van het maken van zalfjes, kruidenolie, tincturen en theetjes.
Ik pas me gemakkelijk en vaak automatisch aan maar als ik volledig authentiek ben, ben ik een verlichter, een speelse, leergierige creatieveling, ideeënfontijn, zinzoeker en levensgenieter. Dan ben ik vrij en krachtig en een natuurkindje dat zich verbonden weet met alles!
Ik ben een dromer die gelooft in een nog mooiere wereld die we samen (kunnen) maken. Een wereld waarin geen kind het spelen hoeft op te geven en zelf op ontdekking mag vanuit intrinsieke motivatie en levenslust. Een rechtvaardige wereld zonder grenzen, oorlogen, politieke spelletjes en machtsstructuren die dualiteit en ongelijkheid in stand houden. Een wereld van vrede en vriendelijkheid, vol licht, schoonheid, betovering, verhalen, creativiteit en zingeving.
Ik zoek in alles wat ik doe graag de verbindingen met mensen die me inspireren, uitdagen en spiegelen! Ik hou van mensen met lef die hun eigen weg bewandelen, weten waar ze voor staan en durven te stralen. Ik geloof dat in elk contact waar het even wringt, in elke situatie die je raakt, een liefdevolle uitdaging voor je klaar ligt voor als je zover bent om die op te pakken en aan te gaan.
Voor mij geldt dat mijn kinderen zeker mijn grootste spiegel zijn; van hen leer ik elke dag weer een laagje dieper mezelf te ontdekken. Zo heb ik van mijn dochters vooral veel geleerd over mijn eigen Hooggevoeligheid en wilskracht en heb ik via mijn zoon vooral veel geleerd over mijn eigen Hoogbegaafdheid en talenten. Door hun zoektocht in het onderwijssysteem ben ik me verder gaan verdiepen in Beelddenken, Dyslexie en Dyscalculie (uiteraard had ik als Kindertherapeut hier al wel de basis kennis over geleerd).
Het moeder worden bracht weer een nieuwe verbinding met het kind in mij; met mijn speelsheid en creativiteit. Ik ging daardoor weer steeds meer met de seizoenen, in een natuurlijk ritme leven, bewuster genieten van ‘kleine’ dingen en onderzocht waar ik als klein kind ook alweer blij van werd, maar ook waar nog pijnpunten lagen die aandacht verdienden.
Ik wil mensen graag  ontmoeten met een open blik, in rust en vanuit oprechte aandacht zodat ze zich weer mogen herinneren wie ze (weer)willen en kunnen zijn. 
In de begeleiding aan de kinderen probeer ik de balans te leggen tussen aandacht voor voelen, handelen en denken.
Ik vind het heerlijk om met kinderen heel speels en vaak met veel plezier op ontdekking te gaan. Samen creëren en innoveren kan op zoveel manieren; door kunstwerken te maken, uitdagend fantasie- of rollenspel aan te gaan, helpende gedachten en uitdagingen te zoeken of in jezelf de rust, veiligheid en ruimte te scheppen voor meer zelfvertrouwen zodat je talenten zichtbaarder kunnen worden.