Wat ik te bieden heb

Hoi lieve, stoere jongens en meiden,
Deze pagina is speciaal voor jullie. Misschien ben je hier zelf terecht gekomen en misschien hebben jouw ouders of juf of meester je op mijn website gewezen. Je bent sowieso heel welkom. Stoer dat je je open opstelt terwijl je nog niet weet wie ik ben en wat ik misschien voor je kan doen.

Iedereen heeft af en toe periodes waarin hij/zij zich niet fijn voelt. Hoe en wanneer je dat merkt (al heel snel of pas als je ziek wordt of bijvoorbeeld voortdurend ruzie hebt met de mensen in je omgeving) ligt voor iedereen anders. Dit heeft namelijk met veel dingen te maken; hoe goed je de signalen van je lijf voelt & begrijpt en hoe je denkt over hulp vragen als je die even goed kunt gebruiken en hoe je gewend bent of geleerd hebt om te reageren.
Sommige mensen zijn (tijdelijk over) gevoelig voor prikkels en slaan alle indrukken en spanning uit hun omgeving onbewust op terwijl ze dat niet kunnen verdragen. Ze verliezen al hun energie en kroppen veel op. Zij mogen nog leren om dichtbij zichzelf te blijven, hun grenzen aan te geven en zichzelf te beschermen. Dat valt niet altijd mee om te leren maar kan wel. Er zijn ook mensen die vinden dat ze alles alleen op moeten kunnen lossen en zij zijn heel streng voor zichzelf. Veel strenger dan ze voor een goede vriend of bijvoorbeeld hun oma ooit zouden zijn. Ze hebben vaak hele negatieve stemmen in hun hoofd en vinden zichzelf niet goed genoeg. Andere mensen kunnen ze meestal prima advies en hulp geven maar voor zichzelf leggen ze de lat (te)hoog; Ze willen aan alle verwachtingen voldoen en het moet perfect zijn. Ze moeten van henzelf als het ware de wereld op hun schouders dragen en niet zeuren. Dat is loeizwaar en eenzaam.

En dat kan natuurlijk niemand volhouden. Uit angst om te falen kruipen ze onder de te hoge lat door want als je je niet inzet kun je eigenlijk ook niet falen, denken ze. Deze kinderen willen of kunnen op een bepaald moment niet meer leren (hun hoofd zit te vol of ze dromen weg) en ze voelen zich onrustig, angstig en vervelend bij nieuwe uitdagingen. Ze denken dan soms dat ze dom zijn en niks kunnen terwijl ze in werkelijkheid juist veel mogelijkheden hebben; ze geloven niet meer in zichzelf. Ze willen het vaak zo ontzettend goed doen in de hoop dat ze lief gevonden- en gewaardeerd worden. Dat gevoel van ‘de moeite waard zijn’ kunnen ze zichzelf (op dat moment) niet geven en dus zoeken ze het in hun omgeving.
Iedereen heeft het nodig om te weten dat hij/zij onmisbaar en van waarde is; niet om wat hij doet of denkt maar gewoon omdat hij/zij nou eenmaal op deze wereld rondloopt! Je hoeft niets te doen om waardevol te zijn/worden; je bent en blijft het je hele leven door er gewoon te zijn. Het kan een hele opluchting zijn als je dat weer even beseft. Soms vergeten mensen zelf helemaal wie ze ‘echt’ zijn, waar ze altijd blij van werden toen ze nog heel klein waren en wat hen ook alweer energie en plezier geeft. Ze doen misschien inmiddels wel precies wat ‘de bedoeling is’ maar voelen zich toch leeg en missen aansluiting, echte verbinding met zichzelf en de wereld om hen heen.
Of je nou last hebt van de echtscheiding van je ouders, iets naars dat je hebt meegemaakt waar je nog vaak aan denkt of over droomt, even echt niet weet wat je kunt doen in een lastige situatie of t.a.v. vriendschappen of het gewoon even niet weet, je bent altijd welkom bij mij bij Lief& Leefkracht.

Ik help kinderen en jongeren zoals jij heel graag om jou op een speelse manier weer te laten ontdekken wat je allemaal voelt en hoe jij gewend bent om daarmee om te gaan. Ik kan je helpen om vervelende gebeurtenissen een plek te geven maar alleen als jij dat wilt en er aan toe bent. Jij kiest dus zelf wat je met me deelt en wat je graag voor jezelf houd.
Ik ben geen juf die alles al weet en dingen vraagt om te horen of jij het ook al weet.  Ik ben wel enorm nieuwsgierig (net zoals jij waarschijnlijk) naar hoe het bij jou van binnen werkt en vooral wat jou helpt om je weer prettiger te voelen.
Ik kan je leren hoe je spanning kunt loslaten maar jij moet voelen of de manier wel bij je past. Ik kan samen met jou op zoek naar al jouw talenten en kwaliteiten zodat het beeld van jezelf completer wordt, maar uiteindelijk gaan we proberen om ervoor te zorgen dat jij ook echt gaat voelen dat je zo’n bijzonder mooi mens bent. Als je het gevoel hebt dat je je niet helemaal thuis voelt in de wereld zoals die is, wordt het misschien tijd om je omgeving wat aan te passen aan wat goed is voor jou en daarbij komen jouw talenten weer van pas. Durf jij het aan om te laten zien hoe gaaf, krachtig en prachtig je bent als je straalt en precies dat doet waar je blij van wordt?

De wereld zit er op te wachten dat jij jezelf bent en niet wat je denkt dat anderen van je verwachten. Dat je zelf vanuit je eigen gevoel en wilskracht keuzes kan maken en daar gemotiveerd mee aan de slag gaat. Dat je jouw lichaam en gevoelens gebruikt om intens te genieten van het leven en ook om rekening te houden met anderen (en jezelf!).
Hierbij hoort ook het maken van keuzes ten aanzien van vriendschappen en omgang met familie. Het is fijn om je weer even heel bewust te worden van alle mensen om je heen die jou willen en kunnen helpen dus daar kijk ik altijd graag naar mee.
Veel jongeren komen bij mij met problemen maar we bouwen altijd aan verandering vanuit krachten en mogelijkheden. Het leven is een feestje en jij bent uitgenodigd! Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten en te zien groeien.