Trainingen & onderwijs

Momenteel bied ik enkel een Mindset- trainingen aan. In de nabije toekomst verwacht ik ook BLIJmet MIJ trainingen te kunnen aanbieden.

Deze Mindset training is zeer compleet en richt zich op algemene Sociale Vaardigheden, Faalangstreductie en Helpende gedachten zodat het kind (weer)een positief gevoel kan ontwikkelen t.a.v. leren en zijn/haar eigen kwaliteiten.

 

Gerelateerde afbeelding

De Mindset- training (voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar) is met name gericht op de kinderen die, ondanks (of misschien wel dankzij) hun grote cognitieve capaciteiten en creatieve manier van denken, niet goed uit de verf komen in het huidige onderwijssysteem.

Kinderen die kampen met Faalangst, Perfectionisme…. 

 

…kinderen die last hebben van hun dromerigheid en/of focusproblemen maar ook kinderen die hinder ondervinden van alle prikkels die zij voortdurend  intens gewaar-zijn; de (Hoog)gevoelige kinderen. 

De training is ook geschikt voor kinderen met een hoofd vol zorgen, onverwerkte gebeurtenissen of piekers. Ook deze kinderen zitten te vol om op een fijne manier tot leren te komen en hun talenten te ontdekken en delen.

De training is uitermate geschikt voor een plusklas maar kan zeker ook op maat worden gemaakt voor scholen die interesse hebben en bovenstaande kinderen herkennen en beter willen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen die pesten of gepest worden. In een dergelijke training zou ik dan meer elementen van de reguliere Sociale Vaardigheidstraining laten terugkomen.

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur. De groep bestaat idealiter uit 8 tot maximaal 10 kinderen. Indien mogelijk biedt ik de training graag aan met mijn collega/co-trainer Wieneke Postema. Zij heeft een onderwijsbevoegdheid.

Het programma volgt een logische opbouw waardoor de veiligheid gewaarborgd wordt voor de kinderen (praten over- en oefenen met nieuwe emoties en gedrag is vaak onwennig in het begin).

We gaan het hebben over Emoties en de 4 G’s, Kwaliteiten en Talenten, Mindset, Helpende en niet-helpende gedachten, Makkie- en Lefland, de Leerkuil en een Plan maken en Doorzetten. 

Afbeeldingsresultaat voor fixie en growie

Er worden ook veel spelletjes, filmpjes en oefeningen aangeboden en er is volop ruimte voor creativiteit, fantasie  en ontspanning (ademhaling en visualisaties).

 

Interesse of vragen?

Voor meer informatie, vragen en/of een prijsindicatie, wil ik u vriendelijk vragen om een mail te sturen naar: mariekezijlmans@liefenleefkracht.nl

of om even telefonisch contact op te nemen (06-47518912).

Onderwijs

Voor scholen die graag meer handvatten willen in de begeleiding van Beeld-denkende kinderen, bied ik de mogelijkheid om samen op maat te kijken naar een aanbod waarbij zowel de docent, intern begeleider als het kind coaching ontvangt a.d.h.v. de Ikleeranders- methode en de MatriXmethode. Voorgaande trajecten zorgde voor creativiteit, enthousiasme en openheid bij docenten en snelle didactische vooruitgang bij de kinderen.