Ouderbegeleiding

 

Wanneer het al een tijdje minder goed gaat met jouw kind of jullie gezin heeft de afgelopen periode veel meegemaakt, dan kan het een grote stap zijn om een deel van je zorgen uit handen te geven en te delen met een therapeut of coach. Zeker ook omdat de kwetsbaarheid en worsteling van en met jouw kind vaak ook veel aanraakt van je eigen uitdagingen, angsten en verlangens. 

 

Daarom gaat de ontwikkeling van jouw kind jou ook altijd verder ontwikkelen als mens en andersom. Kinderen spiegelen ons heel sterk en dat is niet altijd gemakkelijk. Toch zie ik het als een liefdevol gebaar van het kind om jou voor de uitdaging te plaatsen om verder te kunnen komen. Je kunt je erg gevangen voelen tussen verwachtingen vanuit de omgeving en vanuit jezelf en hetgeen je voelt of weet dat goed is voor jouw kind(en misschien ook wel voor jezelf). Er kunnen ook veel vragen gaan spelen die je niet zo gemakkelijk met familie of vrienden kan delen omdat die ook een rol hebben in de wisselwerking binnen jullie gezin en familie.

Ik denk, kijk en werk dan ook graag met ouders a.d.h.v. de methode van het spiegelkind (presentchild) en met familieopstellingen van het innerlijk kind. Ik kan jou als ouder coachen met als doel om een steuntje in de rug te geven en jou weer even te laten (her)ontdekken wat voor jou ook alweer van waarde is, wie je ten diepste bent en welke overtuigingen je af mag leggen omdat ze jou niet meer dienen of zelfs tot last zijn geworden. Als jij je vrijer voelt en de lat voor jezelf lager kunt gaan leggen als ouder, dan werkt dat automatische door op het geluk van je kinderen.

Vraag gerust een gesprek aan of neem vrijblijvend telefonisch contact op om te kijken of het klikt en of je denkt dat ik jou ergens verder mee kan helpen of inspireren. Gun het jezelf; niet nadat het allemaal goed is geregeld voor de kinderen, het huishouden gedaan is, je baas tevreden is en de familie contacten soepel verlopen maar juist NU. Wanneer je je weer even echt verbonden voelt met jezelf, ontstaan de mooiste dingen en kansen ogenschijnlijk vanzelf en komen de juiste mensen om je te helpen op je pad. Vertrouw daar maar op.

(Gezins- en volwassen) Coaching

Ik heb jarenlang als Gezinsondersteuner en later ook als gezinscoach gezinnen begeleidt die vastliepen op meerdere levensgebieden; op het gebied van financiën, huisvesting, echtscheiding/relaties, opvoeding en vaak ook trauma verwerking. Ik weet dus als geen ander hoe de zorgen verweven kunnen zijn en aan alle kanten voor schuring of beklemming kunnen gaan zorgen en hoe je daar opeens helemaal niet meer zelf uit kunt komen en de grip kan verliezen. Mocht dit binnen jullie gezin spelen en je wilt graag overleggen of ik daar iets in kan betekenen in het belang van de kinderen, dan neem gerust contact op. Ik kan ook op huisbezoek bij jullie thuis komen als dat eventueel handiger is.

Mocht jijzelf behoefte hebben aan individuele coaching om het een en ander weer even op een rijtje te krijgen, om denken en doen weer even dichter bij een goed gevoel te brengen, om oude pijn en overtuigingen los te kunnen laten en/of  om weer even je eigen kracht en talenten terug te vinden, dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom voor een kennismakingsgesprek om te kijken of jij denkt dat ik jou daarbij verder kan helpen.