Diploma’s en werkervaring

Werkervaring:

Tijdens mijn eerste HBO studie heb ik een jaar gewerkt als schoolmaatschappelijk werker i.o. op een school voor ZMOK (zeer moeilijk opvoedbare kinderen) in ’s- Hertogenbosch (de Rietlanden). Ook heb ik een jaar op projectbasis gewerkt binnen een organisatie voor Algemeen Maatschappelijk Werk (stg. Madi).

Ik ben na het behalen van mijn diploma als Maatschappelijk werker in 2003 eerst op reis gegaan om in Afrika ontwikkelingswerk te doen in een weeshuis en op een school. 

In 2004 ben ik, toen ik terug in Nederland was, gaan werken als Jeugdbeschermer bij Bureau Jeugdzorg Noord Brabant. Ik was verantwoordelijk voor de uitvoering van de Ondertoezichtstelling en werkte vanuit dat kader in gedwongen hulpverlening veel samen met Pleegzorg, jeugdgevangenissen, internaten, psychiatrie, artsen en de Rechtbank.

Vervolgens ben ik in 2008 bij de Lumensgroep in Eindhoven aan het werk gegaan als Gezinsondersteuner en Schoolmaatschappelijk werker (voortgezet onderwijs). Ik ben in samenwerking met de GGD als trainer Sociale Vaardigheidstrainingen gaan aanbieden. In nauwe samenwerking met het CJG werkte ik vanaf 2009 als Gezinscoach ambulant en intensief (gedurende ruim een jaar) in gezinnen die op meerdere levensgebieden flink vastliepen. In die functies was ik de spil in het net en stuurde ik dus ook de andere hulpverlening rondom het gezin aan.

In 2014 ben ik gedetacheerd naar WIJ Eindhoven om het wijkteam in de wijk Strijp/ Meerhoven, mee op te zetten en om als generalist ondersteuning te bieden aan alle bewoners uit de wijk.

Vanwege langdurige ziekte van mijn dochtertje heb ik in 2015 besloten om mijn banen op te zeggen. Ik heb de afgelopen jaren genoten van het thuis mogen zijn met mijn heerlijke kinderen en van hen heb ik misschien nog wel het allermeeste geleerd.

In 2018 heb ik dan eindelijk mijn eigen praktijk: Lief & Leefkracht, kindertherapie & coaching opgezet en daar ben ik heel trots op!

Vanuit die praktijk werk ik momenteel met veel plezier en passie als zelfstandig Kindertherapeut. In mijn huidige werk komt alles prachtig samen; mijn ervaring, mijn opleiding, mijn groei als mens(en ouder)  en mijn visie, dromen en verlangens. Het is heerlijk om nu ‘werk’ te mogen doen dat me zoveel voldoening, plezier en dankbaarheid teruggeeft dat ik er alleen maar meer ideeën, inspiratie en energie van bij krijg.

Opleidingen en diploma’s:

Ik heb 12 jaren (basis en voortgezet onderwijs) genoten van het Vrije school onderwijs in Tilburg en Eindhoven. Dat heeft mij en mijn kijk op onderwijs en opgroeien zeker mee gevormd en mijn creativiteit en verbeeldingskracht absoluut gevoed.

Ik ben in 2003 afgestudeerd voor de HBO opleiding Social Work (Maatschappelijk werk en Dienstverlening) bij de Avans Hogeschool in ’s- Hertogenbosch.

In 2005 heb ik de opleiding ‘Optreden ter terechtzitting’ en de interne opleiding tot Gezinsvoogd/ Jeugdbeschermer met de daarbij horende Video Interactie begeleiding met goed resultaat afgerond.

In 2010 heb ik een diploma Psychologie cum laude behaald (MBO) bij Civas.

In 2013 heb ik de Train de Trainer opleiding afgerond (bij OCGH Advies) t.b.v. het aanbieden van SOVA trainingen.

In 2015 heb ik het HBO diploma Kinder-coaching behaald (bij Civas).

In 2017 heb ik bij de Interactie Academie de diploma’s behaald om integratieve EMDR te mogen aanbieden.

In 2018 heb ik het HBO diploma Erkent Kindertherapeut behaald bij Scheidegger.

Uiteraard heb ik tussendoor ook niet stilgezeten want ik hou van leren. De volgende ervaringen hebben mij als professional ook sterk verrijkt:

 • Deelname symposium Kindermishandeling

 • Training Omgaan met Agressie en ongewenst gedrag

 • Cursus Eerwraak

 • Cursus Eigen-kracht conferentie

 • Workshop Autisme

 • Cursus Diversiteit en Hulpverlening (Stg. Divers)

 • Training complexe Echtscheidingssituaties

 • Training Samenwerken aan Veiligheid voor het kind (van Montfoort)

 • Nascholing Kort Oplossingsgericht werken

 • Mindfulness training

 • Opleidingsweekend ‘Familieopstellingen met kinderen’ van Ingrid Dijkstra (Leerschool voor contextuele hulpverlening in Antwerpen)

 • Sign’s of Safety cursus en train de trainer-programma

 • Kenniscollege ‘Hoogbegaafdheid en Dyslexie’ (Novilo)

 • Kenniscollege Faalangst en Perfectionisme bij Hoogbegaafdheid (Novilo)

 • Workshop Innerlijk kind- methode bij Hoog sensitiviteit

 • Training ‘Ik leer Anders’ methode voor beelddenkende kinderen- diploma
 • Lezing ‘Silva-methode’
 • Lezing ‘Kernvisie methode’
 • Workshop ‘Speelkind’ via Semmie (drama-technieken voor kinder-coaching)
 • Lezing Present Child methode
 • Opleiding Kindertekeningen lezen
 • Training Voetreflex- massage bij Hoogsensitiviteit
 • 2-daagse opleiding ‘Talent gedreven werken’ in Antwerpen
 • 5 daagse opleiding ‘Coachen met de MatriXmethode’
 • NLP training
 • Opleiding Kinderspel beter begrijpen
 • Opleiding Train de Trainer ‘Blij me Mij’ & ‘Be More Me’
 • Opleiding ‘High Sensitive Strongwilled pubers’
 • De twee jaar durende opleiding bij Joke Metselaars (intuïtieve coaching)

 • Meerdere opleidingen bij Janosh; o.a. de Biohack

 • Alle opleidingen die aangeboden worden bij Soleil Bewustzijnsontwikkeling (van voetreflex, de hara-lijn tot Akasha lezingen)

Oh ja, en ik lees ongeveer 1 boek per week om me verder te verdiepen in alles wat ik boeiend vindt (en dat is vaak op mijn werk gericht). En ik volg natuurlijk veel webinars en blogs over onderwerpen als Hoogbegaafdheid, Hoogsensitiviteit, Coaching, de MIR methode, Mindfulness, Kinderyoga, Mindset, Beelddenken en spiritualiteit. Vraag er gerust naar als je nieuwsgierig bent, ik deel graag inspiratie.